Chat GPT: Wat is dat en hoe het mijn leven heeft verrijkt

Chat GPT wat is dat

Heb je weleens gehoord van Chat GPT en vraag je je af wat het is? Als copywriter in de voedings- en gezondheidssector ben ik er enorm enthousiast over. Het is een tool die niet alleen tijd bespaart maar ook veel frustraties wegneemt. Wil je meer weten over wat Chat GPT is en hoe het je leven makkelijker kan maken? Lees dan snel verder.

In dit artikel lees je:

Wat is Chat GPT?
Chat GPT en copywriting
SEO optimalisatie
Persoonlijke assistent
Meest gestelde vragen

Chat GPT, wat is dat en wanneer is het ontstaan?

Chat GPT is een vorm van kunstmatige intelligentie die gesprekken kan simuleren, informatie kan verstrekken en assistentie kan bieden bij diverse taken. Het is ontwikkeld door OpenAI en kwam eind 2022 enorm vaak in het nieuws. Deze tool biedt hulp bij het schrijven, onderzoeken en vele andere taken. Het is net een persoonlijke assistent die je bijstaat met bijna alles. Super handig!

Efficiënt schrijven met Chat GPT: tijdbesparend wonder voor copywriters

Wist je dat deze slimme robot mij helpt om sneller blogs te schrijven over voeding en gezondheid? Het genereert binnen enkele seconden ideeën, helpt bij het vinden van wetenschappelijke artikelen en zorgt op een makkelijke manier voor structuur in mijn artikelen. Ik weet ook hoe het is om zonder deze tool te bloggen. Meer dan 200 blogs heb ik handmatig geschreven. Hoewel dit heel leuk en leerzaam was om te doen, was dit tegelijkertijd erg tijdrovend en kon de structuur vaak wel beter. Nu geef ik hem gewoon duidelijke instructies en hij doet het voorwerk.

zoekwoordenanalyse bedrijven gezondheidszorg dietist leefstijlcoach

SEO-optimalisatie is ook mogelijk

Als copywriter optimaliseer ik niet alleen blogs en webpagina’s voor lezers, maar ook voor zoekmachines zoals Google door middel van SEO (Search Engine Optimization). Dit houdt in dat de tekst wordt verrijkt met specifieke zoekwoorden om de online vindbaarheid te verbeteren. Het is ten slotte wel fijn als je goed beloond wordt na het schrijven van een blog, doordat deze vindbaar is. Op die manier kun je je lezers pas echt inspireren! Door deze ai schrijfassistent instructies te geven om bepaalde zoekwoorden te gebruiken, kan ik snel een goed gestructureerde basis voor een blog of webpagina opstellen. Dit bespaart veel tijd en vermindert de fysieke belasting van het typen. Lees ook mijn blog over hoe je een blog optimaliseert met de Yoast SEO tool. 

Je persoonlijke assistent voor werk en privé

Chat GPT gebruik ik niet alleen in mijn professionele leven als copywriter, maar ook in mijn privéleven. Het is bijvoorbeeld geweldig voor persoonlijke taken. Ik kwam er laatst bijvoorbeeld niet uit hoe ik een oud Instagram-account moet verwijderen (die instelling staat echt verstopt) en deze slimme robot kon het mij zo uitleggen. Dit scheelt zoveel frustratie en geeft mij vertrouwen dat ik er nooit alleen voor sta. Hij kan je echt bij van alles helpen. Of je nu op zoek bent naar een recept voor de restjes in je koelkast, advies nodig hebt over het kopen van een huis in Spanje of hulp nodig hebt bij het plannen van een reis, hij biedt altijd goede hulp. Houd er wel rekening mee dat de informatie niet altijd 100% klopt, zeker wel voor meer dan 80%. Bij twijfel doe ik altijd extra research om tot een juist antwoord te komen.

Conclusie

Met Chat GPT aan mijn zijde werk ik efficiënter, met minder frustratie, en is mijn content op een makkelijke manier SEO-geoptimaliseerd. Je kunt het gratis gebruiken, hoewel ik de betaalde versie gebruik. Wil je meer leren over hoe je deze handige tool kunt inzetten om snel kwalitatieve content te creëren en tijd te besparen? Download dan mijn gratis e-book ’10x sneller content creëren met Chat GPT’. Hier staan nog veel meer tips in over hoe hij jou kan helpen. Ik heb het speciaal geschreven voor ondernemers in de gezondheidszorg, maar het is ook zeker waardevol voor beginners.

De meest gestelde vragen

Lees hieronder wat de vijf meest gestelde vragen zijn. Staat jouw vraag er niet tussen, plaats dan een reactie onder deze blog. Ik help je graag verder.

Wat is Chat GPT eigenlijk?

Chat GPT is een AI-tool die gesprekken kan simuleren, informatie kan bieden en helpt bij verschillende taken, zoals tekst schrijven en problemen oplossen.

Kan deze tool mij helpen met dagelijkse taken?

Ja, zeker! Chat GPT kan je helpen bij alledaagse taken zoals het opzoeken van informatie, het plannen van activiteiten, of het bieden van hulp bij technische problemen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hoe je Chat GPT makkelijk kunt gebruiken met concrete voorbeelden in mijn andere blog.

Is het gebruiksvriendelijk?

Absoluut! Chat GPT is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken, zodat je snel antwoorden krijgt en efficiënt kunt werken. Ik vind het sneller werken dan zoeken op Google, waarbij je vaak verschillende sites moet bekijken, voordat je een antwoord hebt op je vraag. 

Hoe betrouwbaar is de informatie van deze ai functie?

Chat GPT is meestal vrij nauwkeurig, maar het is altijd goed om informatie te verifiëren, aangezien het soms fouten kan bevatten. Bij dingen die je niet zeker weet, kun je een dubbel check doen.

Kost het gebruik van Chat GPT geld?

Chat GPT kan gratis worden gebruikt, maar voor geavanceerdere functies of intensiever gebruik zijn er ook betaalde abonnementen beschikbaar. Ik geef de voorkeur aan de betaalde versie, omdat ik het dagelijks gebruik.

Meer blogs over dit thema:

15 essentiële tips om je website te verbeteren

15 essentiële tips om je website te verbeteren

15 essentiële tips om je website te verbeteren met voorbeelden voor diëtisten en leefstijlcoachesSuper dat jij wilt leren hoe jij je website kunt verbeteren! Als diëtist of leefstijlcoach is je website je digitale visitekaartje. Het is de plek waar potentiële cliënten...

Lees meer
Een nieuwsbrief maken met Chat GPT – met voorbeelden

Een nieuwsbrief maken met Chat GPT – met voorbeelden

Een nieuwsbrief maken met Chat GPT – met voorbeelden voor diëtistenEen nieuwsbrief maken met behulp van Chat GPT kan een geweldige manier zijn om efficiënt gepersonaliseerde en boeiende content te creëren. Voor diëtisten, therapeuten en coaches kan dit een krachtige...

Lees meer
Hoe je een nieuwsbrief kunt opzetten in 3 stappen

Hoe je een nieuwsbrief kunt opzetten in 3 stappen

Hoe je een nieuwsbrief kunt opzetten in 3 stappenIn het digitale tijdperk is het essentieel voor jou als diëtist, therapeut of coach om effectief te communiceren met je doelgroep. Een van de meest directe en persoonlijke manieren om dit te doen, is via een...

Lees meer