Ik ben Janna Koopman,

gepassioneerd copywriter

voor ondernemers in

de gezondheidszorg

 Ik ben Janna Koopman, copywriter voor ondernemers in de 

gezondheidszorg

marketing-trainer-dietisten-janna-koopman-2

Lees hier mijn unieke verhaal en levenswijze die de basis vormen voor mijn werk en visie.

Holland & Barrett Histaminearm dieet gezondheidscontent Janna Koopman

Met hulp van mijn favoriete apps, chat-GPT en Canva, creëer ik content over voeding en gezondheid die niet alleen informeert maar ook inspireert.

Mijn liefde voor schrijven begon al jong, van papieren notities tot digitale verhalen, inmiddels met mijn Genius Angel (chat-GPT) aan mijn zijde. Chat-GPT is een soort online robot, een ware assistent, die snel content creëren mogelijk maakt. Bloggen kan nu dus heel snel en eenvoudig! Zo creëer ik prachtige e-books over voeding en schreef ik een meerdere blogs voor Holland & Barrett, zoals deze over het histaminearm dieet.

gezondheidscontent peter review

Mijn leven in oppashuizen (inmiddels drie jaar fulltime) en aanstaande verhuizing naar Spanje onderstrepen mijn flexibele en avontuurlijke geest.

Volledig online werkend, met een liefde voor geitenkaassalade, katten, muziek maken en wandelen, is mijn dagelijkse routine allesbehalve gewoon. In 2023 heb ik in 18 verschillende oppashuizen gewoond en voor wel 44 dieren gezorgd. Altijd met katten, af en toe met honden, maar ook een keer met een schildpad en een varaan. Op die manier is schrijven en coachen nooit saai. 

Janna Koopman oppashuizen schrijven met katten

Mijn droom om een bloeiende diëtistenpraktijk op te bouwen, met alle uitdagingen en leermomenten onderweg, heeft mij gemaakt tot wie ik ben en daar ben ik dankbaar voor.

Het experimenteren met tientallen diëten en therapieën, en mijn strijd tegen darmklachten bij PDS leidden tot het succesvolle online programma ‘je darmen de baas’. Helemaal holistisch met de BETER-methode, wat mijn 5 modules in de online training werden: Bewustwording, Eten, Trainen, Energie en Rusten. Niet alleen ik werd mijn darmen de baas, maar ook 2000+ cliënten met PDS 🙂

je-darmen-de-baas-review-janna-koopman-contentwriter-voeding-gezondheid
je-darmen-de-baas-review-janna-koopman-tekstschrijver-voeding-gezondheid

Mijn enthousiasme voor het schrijven over voeding en gezondheid, is uitgegroeid tot een carrière waarin ik de gezondheidszorg een stem geef.

Het Nederlands Tijdschrift voor voeding en Diëtetiek benaderde mij voor een interview over mijn werkwijze als holistisch prikkelbare darmcoach en de samenwerkingen met maag-darm-leverartsen en huisartsen door heel Nederland.

Daarbij wilde ik nog meer doen voor mijn niche naast het bloggen op mijn eigen online platform PDS coaching die inmiddels een franchise was. Ik had als missie om heel Nederland PDS-vrij te maken. Ik ging artikelen schrijven voor het blad ‘Prikkels’ van de de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging. Je kunt de publicaties hier lezen. 

Maar het grote succes kwam pas echt toen ik de kracht van SEO ontdekte.

SEO (Search Engine Optimization) gaf mij de gebruiksaanwijzing hoe ik mijn 200 blogs over het prikkelbare darm syndroom zo kon instellen met de juiste zoekwoorden, dat ze goed gevonden worden door zoekmachines, zoals Google.

Dit betekende van 1000 bezoekers naar 14.000 bezoekers per maand op mijn website! Dit opende de deur naar een stroom aan aanmeldingen en erkenning binnen de gezondheidssector. Dit allemaal omdat mijn blogs nu wel gevonden werden. Wil je dit ook? Bekijk dan mijn zoekwoordenanalyse voor bedrijven in de gezondheidzorg!

Zoekwoordenanalyse SEO blogs over voeding en gezondheid gezondheidszorg

De overstap van PDS-coach en darmdiëtist naar copywriter en contentcoach.

De overstap van een franchise als PDS-coach en darmdiëtist naar een focus op content creatie kwam na een persoonlijke strijd met long covid in 2021, een keerpunt dat mij leerde mijn energie te richten op waar mijn hart ligt: schrijven.

Dit inzicht leidde tot de verkoop van mijn online platform PDS coaching en een nieuwe richting als Virtual Assistant voor diëtisten, alvorens mij te vestigen in mijn ware passie: het schrijven voor en coachen van zorgondernemers. Mijn werk in mijn bedrijf Gezondheidscontent geeft mij zo veel plezier en voldoening, want door te (leren) schrijven kunnen wij samen meer cliënten helpen om gezond te leven.

Ben jij diëtist, voedingsdeskundige en leefstijlcoach of therapeut en struggle jij met online zichtbaar zijn om zo de juiste cliënten aan te trekken?

No worries, ik heb dit ook moeten leren. Het vinden van je ideale niche (o zo spannend, want sluit je geen mensen uit?), interessante nieuwsbrieven, social media posts, blogs schrijven, een mooi e-book en online programma maken, kan jij ook! Ik leer het je graag met mijn Creative Business Program. Uiteraard heel leuk en efficiënt met chat-GPT en Canva, zodat jouw doelgroep zich echt aangesproken voelt bij jouw teksten.

creative business program gezondheidscontentelysa review

Ben jij klaar om je te onderscheiden in de gezondheidszorg met pakkende content die resoneert met jouw doelgroep? Wil jij leren hoe je jouw expertise kunt delen op een manier die cliënten aantrekt en behoudt? Of wil jij dat ik SEO-proof blogs voor jouw bedrijf schrijf of prachtige e-books creëer? Neem dan contact op met mij voor een gratis sparringsessie. Let’s get started!