Marketing trainer voor diëtisten

Als marketing trainer voor diëtisten help ik jou en je team graag om online zichtbaar te zijn, zodat je de cliënten aantrekt die bij jou passen. Hieronder vind je voorbeelden van wat ik jou en je team kan leren op het gebied van marketing.

Blogs en websiteteksten leren schrijven die SEO-proof zijn

Wist je dat blogs op je site helpen om je vindbaarheid te verhogen en zo meer potentiële klanten aan te trekken? Doordat ik voor mijn vorige bedrijf PDS coaching honderden blogs heb geschreven en geredigeerd, kwamen er wel meer dan 7000 bezoekers maandelijks op mijn site. Dat was een flinke stroom aan potentiële klanten.

Schrijven is misschien niet je ding of je hebt het nog nooit gedaan. Het is mijn passie om te schrijven en redigeren en ik ben ook inzetbaar als SEO-specialist (vindbaarheid Google). Schrijf je de blogs liever zelf? Ik leer je graag hoe je pakkende blogs schrijft die aanslaan bij je cliënten die ook nog eens SEO-proof zijn. Je kunt de blogs bij mij aanleveren en dan kijk ik ze na op spelling, grammatica en leesbaarheid. Gelijk een goede stok achter de deur om nu echt te gaan bloggen. Je kunt mij als marketing trainer voor diëtisten ook vragen om samen websiteteksten te schrijven die echt aanspreken bij je cliënten. Dit doe ik ook graag samen met je team.

Een mooi e-book maken over voeding en gezondheid

Super leuk om een (gratis) e-book over voeding aan te bieden op je website om zo meer potentiële klanten op je e-maillijst te krijgen. Hier gaat alleen uren tijd in zitten. Ik kan jou en je team leren hoe je dit doet met jouw expertise op een efficiënte manier. Ik gebruik Canva pro voor het maken van e-books en brochures. Graag leg ik je uit hoe dit werkt. Je kunt de teksten dan ook bij mij aanleveren en ik zorg dat het er professioneel uit komt te zien qua spelling, grammatica, afbeeldingen én lay-out. Feedback geven vind ik leuk om te doen. Ik heb tientallen prachtige e-books ontworpen en dit doe ik ook graag voor jou of samen met jou of jouw team.

Templates maken voor social media, webinars, emails en je website

Social media zoals Facebook, Instagram, Youtube of Pinterest inzetten, is een goede move als je meer klanten wilt en om meer volgers te krijgen. Ik maak graag samen met jou mooie templates (afbeeldingen met je huisstijl) op Canva die passen bij jouw huisstijl, zodat je op social media en je website goed herkenbaar bent. Lekker makkelijk en wel zo fijn als zowel de teksten als afbeeldingen echt aanspreken bij je (potentiële) cliënten! Daarbij kun je ook samen met mij je inschrijfpagina voor je webinar te optimaliseren en standaard-e-mails in te stellen. Op die manier heb je meer resultaat en ben je vervolgens minder werk kwijt.

Gemakkelijk video's bewerken voor op YouTube en je site

Zou je graag video’s willen opnemen, maar weet je niet hoe je dit kunt bewerken of heb je daar geen zin of tijd voor? Vraag mij dan om dit te doen. Ik kan de video hierna ook uploaden met een mooi beginscherm en/of bijpassende content hiervoor uitwerken. Zo kan ik hier een blog van maken op je website waar de video ook in gedeeld kan worden (gelijk goed voor de SEO – vindbaarheid op Google). Uiteraard kan ik ook laten zien hoe ik dit doe, zodat jij het vervolgens zelf kunt.

Hieronder vind je een video die ik heb opgenomen en bewerkt met uitleg van hoe Elementor werkt. Je ziet ook gelijk een voorscherm die ik heb gemaakt met Canva. Dit kan ik ook voor, met jou of met jouw team doen.

Pakkende nieuwsbrieven leren schrijven

Wil je met regelmaat een nieuwsbrief sturen naar je volgers? Dat is goede manier om een relatie met je (potentiële) cliënten op te bouwen! Ik vind het leuk om samen met jou een mooie template te maken voor de nieuwsbrief in jouw huisstijl. Je mag mij dan ook vragen om de de teksten voor je nieuwsbrief na te lezen. Ik check deze op spelling, grammatica en lay-out. Zelf heb ik ervaring met werken in MailChimp en Active Campaign.

Samen sparren over je onderneming

Het lijkt mij leuk om samen met jou te sparren over de juiste marketingstrategie en toekomst van jouw diëtistenpraktijk of coachingsbedrijf. In de 10 jaar tijd dat ik als zelfstandig diëtist en prikkelbare darmcoach heb gewerkt, heb ik veel geleerd over bedrijfsvoering, het selecteren van personeel, marketing, sales, administratie, boekhouding, het schrijven van blogs, vindbaarheid op Google (SEO), het maken en bewerken van video’s en het maken van e-books. Ik heb niet alleen een eenmanszaak gehad zonder personeel, maar ook iemand in loondienst gehad, een ZZP-er en een franchisenemer.

Ik kan daarbij adviseren over welke CRM-programma’s handig kunnen zijn bij het verwerken van cliëntengegevens en welk boekhoudadministratieprogramma veel tijd kan schelen. Ik ken honderden handige programma’s en plugins en kan jou hierin ook adviseren.

Daarbij ben ik van mening dat de meeste bedrijven nog veel winst hebben te behalen door hun taken efficiënt uit te (laten) voeren. Indien gewenst raad ik graag derden aan in mijn netwerk die je verder kunnen helpen. Zo ken ik ook iemand die gespecialiseerd is in de techniek van websites en werk ik samen met een fijne accountant die met efficiënte programma’s werkt. Als marketing trainer voor diëtisten kan ik al deze vragen beantwoorden.

Waarom zou je willen samenwerken met mij?

Janna contenwriter en coach gezondheidscontent rond

Waarom zou je met iemand samenwerken voor je marketing? Er zijn veel voordelen. Door mij in te zetten, leer je hoe jij je doelgroep echt aanspreekt. Je leert welk social media kanaal er bij je past en hoe je een goede nieuwsbrief schrijft. Op die manier komen de juiste cliënten op jou af. Ik kan je ook helpen met je zichtbaarheid door je te leren hoe je blogs kunt schrijven. Allemaal van die randtaken waar je vaak als diëtist of voedingscoach niet niet tijdens je opleiding hebt geleerd en toch belangrijk zijn. Hieronder vind je de vier belangrijkste voordelen van samenwerken met mij als marketing trainer voor diëtisten en Maudy vertelt het ook in onderstaande review-video.

1. Je komt erachter welke doelgroep er bij jou past

 

Samenwerken met mij als marketingtrainer voor diëtisten biedt het voordeel dat je kunt ontdekken welke doelgroep het beste bij jou past. Als diëtist is het cruciaal om je te richten op de juiste doelgroep om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen. Mijn expertise in marketing kan je helpen bij het identificeren en begrijpen van jouw ideale cliënten.

Samen kunnen we de demografische gegevens, behoeften, interesses en gedragingen van potentiële cliënten analyseren. Door deze doelgroepsegmentatie kun je gerichte en relevante boodschappen creëren die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw cliënten. Dit zal niet alleen de effectiviteit van je marketinginspanningen vergroten, maar ook leiden tot een hogere conversie van potentiële cliënten naar daadwerkelijke cliënten, waardoor je praktijk en expertise kunnen groeien.

 

2. Je komt erachter welk social media kanaal bij jou past

 

Samenwerken met mij als marketingtrainer voor diëtisten helpt je bij het vinden van het meest geschikte social media kanaal voor jouw praktijk. We zullen jouw doelen en de eigenschappen van verschillende platforms evalueren om te bepalen welk kanaal het beste bij jouw doelgroep en boodschap past. Of het nu Facebook, Instagram, LinkedIn of een ander platform is, je zult in staat zijn om gerichte content te creëren die aansluit bij de interesses van jouw ideale cliënten.

Dit resulteert in efficiënter gebruik van je marketingbudget, een grotere betrokkenheid van je doelgroep en een sterkere online aanwezigheid om jouw expertise als diëtist te communiceren. Samen zullen we ontdekken welk social media kanaal het beste bij jou past en hoe je dit optimaal kunt benutten voor de groei van jouw praktijk.

 

3. Mijn expertise als diëtist en prikkelbare darmcoach

 

Ik heb niet alleen de skills als marketing trainer, maar ook 12 jaar werkervaring als diëtist en prikkelbare darmcoach. Vaktermen en thema’s rondom dit vak heb ik waarschijnlijk al eerder over geblogd of cliënten mee gecoacht. De content op jouw site en in je nieuwsbrief kan ik hierdoor naast het checken op spelling en grammatica, ook controleren op volledigheid.

Wat ontbreekt of niet duidelijk verwoord staat, vul ik aan. Zo krijgt jouw boodschap echt resultaat. Uiteraard kun jij mijn hulp ook vragen voor het schrijven van tekst naast het redigeren hiervan. Daarbij ben ik inzetbaar als SEO-specialist (vindbaarheid op Google).

 

 

4. Ik heb zelf meerdere marketing trainers gehad

 

Zelf heb ik voor de opzet van mijn bedrijf in mijn vorige bedrijf PDS coaching samengewerkt met een businesscoach voor mijn marketing. Door deze ervaring weet ik goed hoe je van algemeen diëtist doorgroeid tot expert op een bepaald vakgebied. Hierdoor werd ik niet alleen erkend door huisartsen, maar had ik ook samenwerkingen met maag-darm-leverartsen door heel Nederland. Hoe gaaf is dat!

Om mijn online zichtbaarheid te vergroten, heb ik ook een SEO-specialist ingehuurd. Hierdoor werden mijn ruim 200 blogs goed gevonden op Google en had ik een flinke stroom aan aanmeldingen van cliënten die bij mij pasten. Vanwege de doorgroei naar een franchise heb ik ook een franchise-coach in handen genomen. Dit was ook heel waardevol. Ik kan je zoveel leren!

Marketingtraining aan jouw team

Je kunt mij ook inschakelen als marketing trainer voor een meeting voor jouw team diëtisten of coaches. Op die manier leer ik hun hoe ze gericht aan marketing kunnen doen voor jou bedrijf op een manier die bij hun past. Ik start graag met inspireren wat er mogelijk is.

Je kunt mij bijvoorbeeld vragen om een meeting te geven over effectief leren bloggen of spreken. In de video kun je een marketing-meeting terugkijken over Human Design die ik onlangs heb gegeven aan een team diëtisten.

Je kunt mij ook inschakelen als marketing trainer voor een meeting voor jouw team diëtisten of coaches. Op die manier leer ik hun hoe ze gericht aan marketing kunnen doen voor jou bedrijf op een manier die bij hun past. Ik start graag met inspireren wat er mogelijk is.

Je kunt mij bijvoorbeeld vragen om een meeting te geven over effectief leren bloggen of spreken. In de video kun je een marketing-meeting terugkijken over Human Design die ik onlangs heb gegeven aan een team franchise diëtisten.

zoekwoordenanalyse gezondheidszorg Review Karina Schenk gezondheidscontent Janna Koopman

Wil je met mij samenwerken als marketing trainer voor diëtisten?

marketing-trainer-dietisten-janna-koopman-2

Overweeg je om met mij samen te werken als jouw marketing trainer voor diëtisten? Als ervaren marketingtrainer met expertise in de gezondheidszorg kan ik je helpen je marketinginspanningen te optimaliseren en je praktijk te laten groeien. Samen ontwikkelen we strategieën om jouw ideale doelgroep te bereiken, een sterke online aanwezigheid op te bouwen en social media effectief te benutten.

Of je nu begint of je bestaande praktijk wilt verbeteren, ik bied op maat gemaakte begeleiding en waardevolle inzichten om jouw doelen te bereiken. Laten we samenwerken om jouw diëtistenpraktijk te laten floreren in de competitieve gezondheidszorgmarkt.

Plan een gratis sparringsessie in om te bespreken op welke manier ik je kan ondersteunen bij het effectief inzetten van je marketing. Je kunt ook eerst mijn tarieven bekijken.

marketing-trainer-dietisten-janna-koopman-2

Janna leerde ik kennen toen ik het programma ‘je darmen de baas’ deed bij haar destijds als PDS-coach, waarmee ik grotendeels van mijn PDS-klachten afkwam. In die tijd was ik al onder de indruk van hoe mooi de modules van de bijbehorende online training waren opgebouwd. Ik was zelfs zo geïnspireerd dat ik mijn eigen PDS-bedrijf oprichtte. De aanmeldingen stroomden helaas niet binnen. Toen Janna mij aanbood om PDS coaching over te nemen, zag ik dit echt als mijn kans. In februari 2023 heb ik PDS coaching met vol vertrouwen van haar overgenomen.

Het fijne is dat Janna samen met haar team al honderden blogs over het prikkelbare darm syndroom, voeding, mindset en diëten had geschreven die goed gevonden worden in Google. Blogs schrijven is niet mijn ding, dus dat is een groot voordeel. Maandelijks komen er nu meer dan 7000 bezoekers op de website die potentiële klanten zijn 🙂

Daarbij komen er steeds nieuwe mensen op mijn e-maillijst door alle gratis weggevers die op de site staan en zit de e-mail funnel met het programma Active Campaign goed in elkaar. Honderden nieuwsbrieven zijn er beschikbaar ter inspiratie die zij eerder heeft gebruikt met mooie afbeeldingen in Canva. Daarbij stond het webinar ‘in 5 stappen van je darmklachten af’ met de bijbehorende e-mails al helemaal klaar in Webinargeek en waren er 10 webinars die ik kon terugkijken ter inspiratie. Op dit moment maak ik PDS coaching steeds meer eigen, maar het is erg fijn dat ik kon starten met een bedrijf dat goed in elkaar zit en goed draaide!

Tijdens de overdracht kreeg ik ook een handig handboek, waarin alle processen stap voor stap stonden uitgeschreven. Ze gaf er tientallen templates bij van diëten die vaak voorkomen bij PDS met een compleet receptenboek vanuit haar kennis als diëtist. Zo ben ik nu veel minder tijd bezig met het maken van een voorbeelddagmenu van een cliënt.

De sparringsessie van twee uur met Janna heb ik ook goed gebruikt. Ze heeft mij geleerd hoe ik bloggen en ze leerde mij ook gelijk meer over SEO (vindbaarheid Google). Super bedankt dat jij mij deze kans hebt gegeven. Ik weet zeker dat je andere diëtisten en voedingscoaches ook goed kunt ondersteunen.

Maudy Tiggelaven

Prikkelbare darmcoach en orthomoleculair therapeut, PDS coaching