Publicaties bij prikkelbare darm syndroom belangenvereniging (PDSB)

Bekijk hier de artikelen die ik geschreven heb in het blad ‘Prikkels’ van de prikkelbare darm syndroom belangenvereniging (PDSB) over voeding, diëten, ervaringsverhaal en kruiden.

publicaties_prikkelbare_darm_syndroom_belangenvereniging_PDSB-1

Regelmatig schrijf ik, Janna Koopman, artikelen voor andere platforms en magazines. Zo heb ik een aantal jaren geschreven voor ‘Prikkels’, het ledenblad van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB). Hieronder vind je een overzicht van de publicaties. Zou je graag een interview, blog of artikel over mij of samen met mij willen schrijven? Stuur mij dan een e-mail naar info@jannakoopman.nl 

Publicaties in het ledenblad ‘Prikkels’ van de prikkelbare darm syndroom belangenvereniging (PDSB)

Wat is PDS en welke symptomen horen hierbij?

PDS, of Prikkelbare Darm Syndroom, is een veelvoorkomende functionele maag-darmaandoening die symptomen veroorzaakt zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, wisselende ontlastingspatronen (diarree, constipatie, of een afwisseling van beide), en vaak gasvorming. In mijn artikelen voor de PDSB focus ik op leren leven met PDS en het verminderen van symptomen. Zo schrijf ik over de invloed van voeding en leefstijl op de spijsvertering, strategieën om de symptomen van PDS te beheersen, de psychosociale aspecten van leven met PDS, en effectieve behandelmethoden. Elk artikel biedt waardevolle inzichten en praktische adviezen voor mensen die met PDS te maken hebben. Zo streven we ernaar om meer mensen met PDS effectief te ondersteunen en hun levenskwaliteit te verbeteren.